Riktning i livet

Riktning i livet

Vart är du på väg? Har du framtiden utstakad för dig? Eller vimsar du omkring och hoppas på det bästa? Styr du själv eller styr någon annan åt dig?

Det är inte lätt det här med livet... ibland går det upp och ibland går det ner. Vad är det som avgör vart vi hamnar eller vad vi utsätter oss för? Ja för det är du och jag som utsätter oss för det vi stöter på i livet. Vi har ett val.

Du gjorde ett val att hitta till min hemsida, att läsa det här.

Sen väljer du vad du vill göra av det.

Min hemsida i allafall... den visar mina val i livet. Min kreativa och min andliga sida. Två delar av mig som är ganska stora och som jag inte skulle kunna vara utan för att må bra.

Det handlar om vad vi vill och vart vi ska för att fortsätta utvecklas i livet.

Det har ju hänt att man befinner sig i en relation eller på ett arbete som man egentligen är klar med, men ändå håller sig kvar i då man försöker övertala sig till att det blir bättre. Bättre kan det absolut bli men blir det inte som du önskar så är det bättre att lämna och gå vidare. Det är som ett tecken som talar om att det är dags att göra avslut och ta nästa kliv framåt. Men vi är ofta ganska tjuriga och envisa i att stanna längre än vi ska.

Det har nog med trygghet att göra.

Så om du behöver inspiration till kreativitet eller att utveckla din andliga sida så finns jag här för att vägleda dig.

Det viktigaste är att du vet att DU vill utvecklas.

Inte minst i den tid och värld vi nu lever i behöver vi stanna upp och lyssna till vad vår intuition säger oss. Vi är inte gjorda för att driva omkring i en fårskock, vi är här för att ta egna beslut och val inför vår vidare utveckling. Vi kanske är uppfostrade till att göra som fårskocken gör, uppfostrade till att inte sticka ut och provocera andra. Men om du väljer din väg och det som är rätt för dig, vad är det som är provocerande i det? Jo, att de andra står kvar i skocken och ser hur mycket som händer i ditt liv till skillnad mot deras. De blir avundsjuka för att du vågar något som de inte själva törs, nämligen att lyssna till ditt hjärta och agera utifrån det istället för att bli styrd att följa de andra. De andra... går de sin väg? Ja, det kanske är deras väg att likt radiostyrda får vandra i samma fotspår utan att stanna upp, lyfta blicken och se att de är på väg utför en brant med eländig terräng framför sig. Om de vågat hade de sagt stopp och valt en bättre väg nerför. Men det viktiga är att alla har ett val. Allt handlar bara om att våga lyssna inåt och göra ditt val utifrån vad som känns bäst för dig och ingen annan.

Det leder mig förstås även in på dömande och kritiserande. Är du bättre än någon annan? Är de bättre än dig? Nej... vi är alla lika mycket värda oavsett vad vi väljer, vad vi gör, hur vi ser ut eller vem vi är. Och det är helt ok, det är så det ska vara. Det som känts tufft den senaste tiden är att alla inte får eller kan lyssna till det som är bäst för dem utan att dömas för sitt val. Grupptrycket är stort på att följa "Fårskocken". Jag dömer ingen, alla gör som de känner är bäst för sig. MEN alla måste då få göra sina egna val utan att straffas för dem. Det gör mig ledsen att vi inte kommit längre med tanke på att förtryck har givit sina starka avtryck runt om i världen och vi har inte lärt oss ett skit av det. Tragiskt!

Jag skulle kunna ställa mig upp och skrika för att få någon stackare att höra och vakna upp men är det min roll? Och vad bidrar det till? Jag har även där gjort ett val, för alla har vi ju ett val.... eller hur? Jag ser mig som en fröspridare som sår små frön som folk själva kan välja att plocka upp eller se skörden av. De kan få tankar utifrån fröna som leder dem vidare att söka sin sanning istället för att följa det som direktmatas via media. Välja att söka själva efter information från olika håll och därefter skapa sin sanning eller övertygelse om vad de ska göra för val i sina liv.

Låter det rimligt? Att alla har rätten till att göra sina val.

Ibland ser jag livet som uppifrån som en karta. Att se ur örnens perspektiv hur landet ligger, vart jag befinner mig och vart jag är på väg. Det blir lättare så... och det visar mig olika möjligheter.

Vilka är dina möjligheter? Och vad gör du av dem?

Ibland kan det hjälpa att sätta sig ner och ta fram papper och penna. Att göra en brainstorm och se vad som kommer upp när du ställer dig olika frågor... som vilka är mina möjligheter? Bara skriv ner alla möjliga vägar som finns för dig utan att du analyserar eller ser hinder. 

Nästa uppgift blir då att skriva ner hinder som står i din väg... eller ja, hinder som du TROR är hinder. Även där... dra i med allt du kan föreställa dig stå i din väg för att tex bli erkänd konstnär om det nu är det du vill bli. Kan det vara ekonomi, kunskap eller annat som hindrar dig fortsätta på den vägen? Och ... ÄR alla hinder verkliga??? Eller har DU satt upp dem som verkliga bara för att du är bekväm eller inte vågar satsa? Viktigt här att se vad som är vad. Vad är sant och vad är verkliga hinder? Många gånger upplever jag att det faktiskt är ursäkter vi slänger oss med, egentligen ligger det en RÄDSLA bakom försvaren och ursäkterna. Vad behöver vi offra för att komma dit vi vill? Vågar vi nå framgång och ställa oss i skottgluggen av kommentarer från andra som kanske tycker vi är märkvärdiga eller avundsjuka på att vi gör något de själva inte törs. Vågar vi utsätta oss för andras beskådning och för bedömning? Är det värt det? Ja... tänk om det faktiskt är värt det.... och vi missar det för att vi inte vågar följa våra drömmar. 

Ja några tankar bara som du kan fundera över .... 
Trevlig helg så länge!